Wat is het Moving average?

Moving average

Een veelgebruikte methode van Technische analyse is het Moving Average. Dit betekend het voortschrijdende gemiddelde van een index of een aandeel.
U kunt deze technische indicator gebruiken om een juiste beleggingskeuze te maken. Moeten we een aandeel verkopen of juist kopen.

Wat houd het Moving Average in?

Het houdt in wat de gemiddelde koers is over een bepaalde periode. Men berekent dit door alle slotkoersen in een bepaalde periode bij elkaar op te tellen en te delen door het aantal dagen in deze periode. De meest gebruikte Moving Averages zijn:

Ik raad altijd aan om het Moving Average 200 te gebruiken. Dit is in mijn ogen de meest betrouwbare indicator, omdat koersen zijn berekend over een tijdsperiode van 200 dagen.

Hoe kan ik de M.A. 200 het beste gebruiken bij mijn strategie?

U kunt met deze strategie op eenvoudige wijze de bodems en toppen herkennen. Mocht een aandeel door een waarde van een Moving Average gaan kunt u eenvoudig de richting bepalen.

 

Voorbeeld van de M.A. 200 van de A.E.X op dagbasis:

U ziet duidelijk dat de A.E.X boven de M.A. 200 staat. Mijn visie is dat we nog steeds in een upgaande trend zitten. De M.A. 200 is dus een makkelijk hulpmiddel om een bepaalde richting te kiezen.

Scroll naar boven